Stories

Wie ben ik?

Hoi mijn naam is Mendie Wijker een 19 jarige student communicatie. Dit schooljaar ben ik begonnen aan een nieuwe opleiding, namelijk communicatie op de HVA in Amsterdam. Nu kan je jezelf afvragen waarom communicatie en waarom het HVA.

Ik heb voor de HVA gekozen in eerste instantie omdat het in Amsterdam ligt en ik hier de afgelopen twee jaar al gestudeerd heb op MBO4 niveau. Ik ben dus bekend met de stad en al gewend aan het op en neer reizen, want zelf woon ik in een dorpje aan zee. Dus elke dag om 8 uur de trein pakken of vroeger ben ik al gewend. Naast dat de HVA in Amsterdam gevestigd is. Sprak de sfeer en het gebouw me heel erg aan, tijdens de open dag is het gebouw goed op me over gekomen en voelde ik me thuis in het gebouw. Niet zeer onbelangrijk aangezien ik hier 4 jaar door mag gaan brengen.

Waarom communicatie? Na mijn MBO4 opleiding (Facilitair leidinggevende Hospitality en Events) was mij duidelijk dat ik nog meer wou leren over marketing en omdat ik communiceren met mensen ook heel leuk vindt, zowel in het echt als online. Hierdoor was het voor mij duidelijk dat ik voor de communicatie kant zou gaan, maar dan nog de keuze tussen communicatie en media informatie communicatie. Hier heb ik super lang over gedaan. Aangezien ik best moeilijk keuzes kan maken. Media spreekt mij aan. Maar is dit iets waar ik me verder in wil verdiepen en later me werk van wil maken? Na een gesprek met me mentor op het MBO en me ouders en vrienden heb ik voor communicatie gekozen. Met de achterliggende gedachte dat ik in mijn minor of specialisaties nog de keuze heb om iets in de richting van media te leren.

Nu weten jullie waarom ik voor de HVA heb gekozen en waarom ik de opleiding communicatie ga volgen. Genoeg over me school nu. Want naast mijn school heb ik gelukkig ook nog wat vrije tijd en deze besteed ik het liefste met vrienden of familie of in de sportschool. Ik ben een sportief ingesteld persoon die gemakkelijk 3 keer in de week gaat sporten. Gewoon omdat het kan.

En naast de leuke dingen die je kunt doen met vrienden of familie in je vrije tijd moet er ook gewerkt worden om deze leuke dingen mogelijk te maken. Als bijbaantje werk ik bij AZ Alkmaar in de horeca tijdens de thuiswedstrijden. Met een superleuk en gezellig team.

Hopelijk hebben jullie zo een beter beeld van wie ik ben als persoon en wat ik naast mijn studie doe.

Liefs,

Mendie

Comments

comments

Leave a Reply