Travel

Wat kan je doen als je in Malaga bent?

Iets meer dan twee weken geleden was ik nog in de stad Malaga. Ik ging hier samen met mijn vriendinnetje Marit heen, die ik al basisschool ken.  Wij zijn voor zes daagjes naar Malaga toe gegaan. Van te voren hadden wij al research gedaan voor de verschillende bezienswaardigheden die Malaga heeft. In dit artikel deel ik graag alle bezienswaardigheden die ik heb bezocht en hoe jij misschien jou trip naar Malaga ook kan indelen.

Alcazaba

De Alcazaba is een voormalig Moors fort dat tegen een helling ligt van de stad en waar je uitzicht hebt over de stad en de haven van Malaga. De Arabische invloeden uit de Moorse overheersing zijn in dit kasteel goed terug te zien in de verschillende bogen, tekens en figuren.

Gibralfaro 

Iets hoger gelegen dan de Alcazaba bevindt zich kasteel Gibralfaro wat diende als een fort. Het wordt ook wel vuurtorenberg genoemd. Vanuit de haven is de top van deze berg goed te zien en daarom werd hier vroeger de wacht gehouden. In het kasteel zelf kan je nog hoger komen en de kasteelmuren beklimmen. Het fort wat om het kasteel is heen gebouwd kan je rondom belopen en hierdoor heb je mooi uitzicht over zowel de haven, strand en de Costa del sol als het binnenland. Kasteel Gibralfaro ligt op 130 meter hoogte en is te lopen vanaf het centrum. Ik moet toegeven het is een hele klim om naar boven te komen, want de stenen naar boven toe zijn glad en de paden zeer stijl. Mocht je geen zin hebben om te beginnen aan deze wandeling, dan kan je ook nog met de sight seeing bus naar boven worden gebracht.

Tip: mocht je de wandeling gaan maken zorg dan dat je voor 10 uur begint aan de klim. Op verschillende websites staat 20 minuten aangegeven, maar je kan hier makkelijk een uur voor uittrekken vanwege de hitte. De wandeling brengt je tussendoor ook nog bij een mooi uitkijkpunt die je niet kan bereiken met de bus.

kathedraal

De Kathedraal Malaga is niet te missen wanneer je rond loopt in de stad. Een leuk weetje is dat er 200 jaar is gewerkt aan de kathedraal en dat één toren niet is afgemaakt, omdat ze geen geld meer hadden om het af te bouwen. Hierdoor wordt de kathedraal ook wel één-armig of manke dame genoemd. Binnenin de kathedraal zijn er heel veel kapellen die allemaal een andere betekenis hebben, maar die allemaal op een bordje staan aangegeven en uitgelegd.

Strand

Vakantie is natuurlijk ook bedoeld om te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand. Voor het centrum van Malaga ligt de haven, maar als je naar links loopt onder de brug door loop je zo het strand op.

Supermercado

De supermercado is de plek om vers fruit, groente, vlees, vis, noten, brood en olijven te halen. Super handig als je verblijft in een appartement of als je ’s middags iets lekkers wilt hebben voor op het strand.

Winkelstraat

Ik zou geen vrouw zijn als ik niet wil winkelen tijdens mijn vakantie. Ons hostel  lag in de zijstraat van de winkelstraat van Malaga, waar je onder andere de Zara, Mango, Stradivarius en nog vele andere winkels kan vinden. Als je de winkelstraat uitloopt kom je op een super leuk plein terecht waarnaar je kan doorlopen en zo bij alle restaurantjes en cafeetjes terecht komt.

Ben jij wel eens in Malaga geweest?

Liefs, 

Mendie 

Comments

comments

Leave a Reply