Stories

Update #5 Mijn propedeuse Cum Laude gehaald?

Veertig weken zijn voorbij gevlogen! Afgelopen maandag heb ik mijn laatste tentamen gemaakt voor het vak ondernemerschap. Reden voor een feestje, want dit betekend dat ik vakantie mag gaan vieren en ook weer meer tijd kan besteden aan mijn blog.

Maar hoe heb ik dit eerste jaar meegemaakt? Tijdens dit schooljaar heb ik al verschillende tussentijdse updates geplaatste over de resultaten die ik heb behaald tijdens mijn propedeuse jaar en over de verschillende projecten die ik heb mogen maken met klasgenoten voor verschillende opdrachtgevers. Tijdens één van de updates beschreef ik dat ik samen met mijn SLB’er een doel had gesteld voor mijzelf, namelijk mijn propedeuse Cum Laude halen. Of mij dit is gelukt lees je verder in dit artikel.

Twaalf weken geleden begon voor mij de laatste sprint in blok 3. Deze sprint  had ik de twee vakken onderzoek: communicatieonderzoek en corporate communicatie. Deze twee vakken heb afgerond met een 8.3 en een 7.4. Het blok werd afgesloten met een project over Imago voor de opdrachtgever Iamsterdam die de meeste wel kennen van de grote letters die op het museumplein staan. Dit project heb ik samen met mijn projectgroep afgerond met een 8.2.

Blok 3 was afgerond en de laatste acht weken begonnen. De vakken die ik in het laatste blok heb gehad zijn onder andere 21st century skills (grafisch vak), de wereld van morgen (Zweverig vak waar het vooral over identiteiten ging), English for communication and the media, ondernemerschap en een project storytelling voor een foodtruck met de naam Chick On A Stick. Anders dan de eerdere blokken was het verschil hier dat de laatste vier weken de klassen van de opleiding communicatie en media informatie communicatie opnieuw werden ingedeeld en dat er combinatieklassen werden gemaakt van de twee verschillende opleidingen.

Nieuwe klas 

Een nieuwe klas in de laatste vier weken van school niet iets waar je op zit te wachten, vooral omdat je met je vrienden het schooljaar wilt afmaken en niet opeens weer met allemaal onbekende studenten in de klas wilt zitten. Een nieuwe klas betekent ook een nieuwe projectgroep waarmee je moet samen werken. Ik begon met enthousiasme en goede moed, maar dit draaide al snel om. Binnen twee weken moesten wij het groepsproduct af hebben, maar doordat niet altijd evenveel deed of niet altijd aanwezig was zorgde dit voor veel stress bij mij, vooral omdat we bijna klaar waren en ik dit gewoon in één keer ook goed wilde doen. Uiteindelijk heb ik dit groepsproduct gehaald met een 7.4 en mijn individuele social mediaplan voor Instagram was beoordeeld met een 8.4. Het project storytelling heb ik ondanks de chaos afgerond met een 7,9.

Cum Laude?

Tromgeroffel!!! Misschien geen verassing na de verschillende updates met de goede resultaten dat ik mijn Propedeuse heb gehaald, maar ik heb mijn propedeuse CUM LAUDE gehaald woehoe! Ik ben megatrots op mijzelf en superblij dat ik mijn doel die ik samen met mijn SLB’er heb gemaakt heb behaald.

Nu is het tijd om lekker te genieten van mijn vrije tijd die ik deels zal besteden aan werken en natuurlijk aan op vakantie gaan en leuke dingen met vrienden en familie doen.

Wat zijn jullie plannen voor deze zomer?

Liefs, 

Mendie

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply