Stories

Update #4 Cumlaude mijn propedeuse halen?

Ondertussen heb ik nog maar twaalf weekjes te gaan, voordat ik zomervakantie heb. Tot die tijd is het nog even bikkelen om mijn propedeuse te halen. De laatste keer dat ik schreef over mijn opleiding was bijna twee maanden geleden.  Ik zat toen op de helft van het schooljaar en nu acht weken verder schrijf ik weer een update over hoe het gaat. Gaat het nog steeds goed? Of is er iets helemaal fout gegaan?

Ik kan je zeggen het gaat nog steeds goed!  Ik wordt steeds gemotiveerder en heb steeds meer vertrouwen in mijzelf. Bij een portfolio opdracht kan dit vertrouwen wel eens ontbreken, maar tot nu toe is het altijd nog goed gegaan. Dus misschien moet ik nu toch wel een beetje vertrouwen gaan krijgen in mijzelf en er van uitgaan dat wat ik maak gewoon goed is.

Het project wat ik vorig blok had over social media, voor MOJO (voor het festival Lowlands), is ook met een dikke voldoende afgerond, namelijk een 8.7. Mijn tentamen media en maatschappij met een 9.3 en mijn onderzoeksportfolio met een 7.7. Ik heb dus niks te klagen. Het eerste deel van blok  3 vond ik niet het leukste deel van dit jaar. Voor het eerst interesseerde het vak mij niet en had ik er totaal geen zin in. Ik ben benieuwd naar de resultaten van mijn gemaakte tentamen van het vak onderzoek en van mijn portfolio voor het vak interne communicatie.

Tijdens een studie loopbaan (SLB) gesprek met mijn SLB’er heb ik een nieuwe doelstelling geformuleerd als uitdaging, namelijk proberen mijn propedeuse (P) Cum laude te halen.  Dit  betekent dat ik voor alle vakken die ik dit jaar krijg totaal gemiddeld een 8.0 moet staan. Tot nu toe is dit mij gelukt, maar ik wil niet te vroeg juichen, want er staan nog drie tentamens, 3 portfolio’s en 2 projecten op de planning. Misschien kan ik over 12 weken wel vertellen dat ik Cum laude mijn P heb gehaald, maar wanneer dit niet zo is heb ik hopelijk wel mijn P gehaald in het eerste jaar en dat is nog steeds een mooie prestatie!

Over 12 weken zal ik de laatste update schrijven over mijn ervaring van dit eerste schooljaar (propedeuse jaar) op het hbo.

 

Liefs,

Mendie

Comments

comments

3 Comments

  1. Chelsey

    March 20, 2017 at 11:28 am

    Lekker bezig Mendie! Onderzoek vond ik ook zo saai.

Leave a Reply