Stories

Update #2 | 12 weken op het HBO

Mijn eerste blok is afgerond en ondertussen ben ik alweer halverwege blok 2. Alle cijfers van blok 1 zijn binnen en het eerste tentamen van blok 2 staat alweer voor de deur. Tijdens blok 1 heb ik veel kunnen leren. Ben jij benieuwd wat ik heb geleerd tijdens mijn eerste blok? Lees dan snel verder.

BLOK 1 

Ik kan heel trots zijn op de resultaten die ik in blok 1 heb gehaald. Ik heb mijn tentamen communicatie en merk gehaald met een 6.9 en mijn  marketingcommunicatie met een 8.1. Mijn beeldtaal portfolio met een 7.3 en dit samen met de vaardigheidstoets waar ik een 9.4 voor haalden heb ik voor beeldtaal een gemiddeld cijfer gehaald van een 7.7. Voor mijn eerste professioneel schriftelijk communicatie portfolio haalde ik een 5.8, maar ik heb deze inmiddels herkanst en krijg rond midden januari hier hopelijk het nieuwe cijfer van. Voor mijn tweede professioneel schriftelijk communicatie portfolio haalde ik een 8.1. Ik kan dus wel zeggen dat ik de goede kant op ga en tot nu toe nog alle studiepunten heb behaald.

Van het project die ik samen met mijn projectgroep heb gemaakt voor KLM hebben wij als projectgroep een 8.2 gehaald.

WAT HEB IK GELEERD?

Tijdens blok 1 heb ik geleerd dat na elke werk of hoorcollege die ik volg van een vak de hoofdstukken moet lezen ter voorbereiding. En deze na de lessen het beste gelijk kan samenvatten, zodat de stof drie keer herhaald wordt en ik gelijk een samenvatting maak om het tentamen te leren. Bij de tweede sprint in blok 1 heb ik me vier weken lang verdiept in de stof van marketingcommunicatie. Het voordeel hiervan was dat ik de stof in delen opnam en hierdoor een week voor het tentamen de stof al goed beheerste, terwijl anderen nog in de stres zaten, doordat ze de stof nog niet hadden samengevat of niet vaak genoeg hadden herhaald. En het resultaat mag er zijn, want dit tentamen had ik beter gemaakt dan mijn eerste tentamen.

BLOK 2

Nu in blok twee heb ik momenteel al één vak afgerond, namelijk professioneel mondelinge communicatie. Tijdens de lessen van dit vak heb ik geleerd hoe je een pitch goed opbouwt. Hoe je tijdens een gesprek met je opdrachtgever alle benodigde informatie die je nodig denkt te hebben kan vragen. En hoe je een interview kan afnemen. Deze laatste opdracht heb ik uitgevoerd in de radiostudio van de HvA. De laatste opdracht vond ik ook het leukste, omdat het heel realistisch was.

Naast dit vak kreeg ik ook het vak online marketing, waarin ik alles leerde over wat je het beste online wel en niet kan doen en hoe je dit doet. Ik zal jullie de begrippen en modellen besparen. Maar dit vak was heel leerzaam, omdat er ook stukken in terug kwam over bloggen.

De vakken die ik verder nog in de tweede sprint krijg zijn onderzoek en media en maatschappij. Ik ben benieuwd hoe ik deze twee vakken ga vinden en hoe de projectweek mij deze keer zal afgaan.

Liefs,

Mendie

 

 

 

 

 

Comments

comments

2 Comments

  1. Laura

    december 29, 2016 at 9:33 am

    Wauw wat een hoge cijfers! 🙂 Goed bezig!

Leave a Reply