Lifestyle

Update #1

Er zijn alweer vier weken om als student op het Hbo. In mijn vorige artikel hebben jullie kunnen lezen wie ik ben, wat voor opleiding ik momenteel volg en op welke onderwijsinstelling. Deze keer zal ik jullie een update geven over hoe de afgelopen vier weken mij zijn afgegaan.

Week 1 – Ik was heel opgelucht in week 1 toen het eindelijk weekend was. In de eerste week werden we gelijk geconfronteerd met een portfolio die we moesten maken en een tentamen die over vier weken plaats zou vinden. Maar niemand wist nog echt wat de beste aanpak was en hoe we dit het beste konden doen. Kortom de eerste week was voor mij heel vaag en voor mij was nog niet echt duidelijk hoe het werkte met bijvoorbeeld de module handleiding die je van elk vak online kan terug vinden en wat de verwachtingen nou precies waren van de docenten.

Week 2- Gelukkig werd in week 2 heel veel duidelijke en begon het wat rustiger in mijn hoofd te worden. Ik wist nu hoe ik het zou aanpakken met het vak Communicatie & Merk en wat ik precies moest doen voor het vak Beeldtaal.  In week twee kwam ik er ook achter dat de twee dagen die ik vrij was gewoon vol moest gaan benutten aan mijn school, zodat ik in het weekend tijd had om 1 dag te werken en misschien nog wat leuks te doen met vrienden. Iets wat ik niet gewend was op het MBO.

Week 3 – Alles onder controle. In week 3 had ik alles door. Ik wist precies wanneer ik wat moest doen en begon ook me draai te vinden in het gebouw. Ik begon ook in week 3 eindelijk bepaalde dingen te snappen van het project wat we bijvoorbeeld met een projectgroep moeten maken en van hoe ik me goed kon voorbereiden op mijn tentamen.

Week 4 – De week voor de tentamen waar ik me dus nu in bevindt. Ik moet zeggen aan het begin van deze week had ik veel meer stress dan nu. Ik moet namelijk maandag zowel een tentamen maken als een portfolio inleveren, maar gelukkig heb ik het allemaal goed ingepland en moet ik het allemaal gaan redden. Voor mijn portfolio heb ik komende vrijdag gelukkig een consult, waarin ik aan de docent bepaalde vragen kan stellen en hierdoor mijn portfolio nog kan aanpassen.

De eerste 4 weken zijn dus nu bijna om. En ik weet nu hoe ik het de volgende 4 weken nog beter kan gaan aanpakken.

Wat voor studie volg jij? En herken je jezelf hierin? 

Liefs,

Mendie

Comments

comments

5 Comments

 1. Chelsey

  October 12, 2016 at 9:05 am

  Ik herken mezelf zo erg in de eerste paar weken! Van MBO naar HBO is toch een grotere stap geweest dan ik dacht.

  1. mendiewijker

   October 14, 2016 at 6:12 pm

   Ja dat is het zeker! Maar zodra je het door hebt valt het eigenlijk wel mee.

 2. Froukje

  November 3, 2016 at 11:04 am

  Zelf vond ik het ook heel spannend, ik studeer nu culturele maatschappelijke vorming aan de Hogeschool Utrecht. Ik vind het moeilijk om goed te plannen, heb jij tips Mendie?

  X Froukje

  1. mendiewijker

   November 3, 2016 at 11:22 am

   Hoi Froukje,
   Wat bij mijzelf altijd heel erg helpt, is om alles op te schrijven in mijn agenda. Wanneer ik op maandag bijvoorbeeld een opdracht heb ingepland om te maken dan heb ik uit mezelf al de discipline om me hier aan te houden en het niet uit te stellen tot de dag erna. Uitstellen maakt het alleen maar moeilijker. Wanneer ik de opdracht heb gemaakt markeer ik het in mijn agenda. Aan het einde van de week moet mijn hele week roze zijn in mijn agenda, anders betekent het dat ik bepaalde opdrachten niet heb gemaakt en dat ik mijn planning voor de week moet gaan aanpassen.

   Ik hoop dat je iets hebt aan deze tip!

   Liefs,
   Mendie

   1. Froukje

    November 3, 2016 at 11:32 am

    Zeker, ik ga meteen naar de winkel voor een duidelijke agenda. Bedankt voor je tip! <3

Leave a Reply