Lifestyle

Tips voor een gezonde BBQ

De zomer heeft onze verwachtingen nog niet echt waar kunnen maken. De zomerse dagen in Nederland zijn schaars, maar op de dagen dat de zon schijnt trekt heel Nederland erop uit, we gaan naar het strand en ’s avonds BBQ’n we met vrienden of familie.

Het hele jaar werken we met z’n allen naar onze summer body toe en die hoeft niet verpest te worden door een BBQ. Door deze simpele tips houdt jij je summer body en geniet je van een heerlijke BBQ.

Kies voor vis en gevogelte

In plaats van een hamburger, braadworstjes, spareribs en hotdogs kun je kip, kalkoen, zalm, garnalen of schol op de BBQ braden. Een stukje zalm in folie met citroensap of schijfje en een takje dille is overheerlijk.

Laat de salades staan

Neem geen aardappelsalade of huzarensalade mee uit de supermarkt, maar kies voor vers zomers fruit, zoals watermeloen, honingmeloen, mango of ananas.

Geen alcohol maar water 

Natuurlijk kan je een een alcoholisch drankje drinken, maar met water kun je ook heel veel verschillende kanten op. Varieer eens met munt en citroen in je water.

Brood 

Bij BBQ’n kan een frans stokbrood natuurlijk niet ontbreken, maar zodra de schaal met gesneden stokbrood op tafel staat gaan we er met z’n allen op los en proppen we ons vol met brood. Vervang het franse stokbrood voor spelt of zuurdesem stokbrood. Deze stokbroden vullen veel sneller en door je eigen kruidenboter of dipsausjes te maken bespaar je jezelf ook nog eens van heel veel overtollige suikers die in de kant-en-klare sauzen zitten.

Groente 

Als de BBQ dan toch aanstaat kun je net zo goed naast het vlees en vis ook enkele groentes roosteren, gezond en lekker voor de variatie.

 

Liefs,

Mendie

Comments

comments

Leave a Reply