Lifestyle, Tag

Tag: just Dutch | Ben ik een echte Nederlander?

In deze blog beantwoord ik 12 typische Nederlandse vragen. Ik zag deze tag op de blog van Kyara en vond deze zo leuk, dat ik hem zelf ook op mijn blog wilde beantwoorden.

De just Dutch tag

1Één of meer koekjes bij de thee?

Geef me alsjeblieft meer koekjes bij de thee. Eigenlijk eet ik niet zo heel vaak bewust een koekje bij de thee, maar als ik dan toch thee aan het drinken ben en ik eet koek dan 2 tot 3 koekjes, yummie!

2Wat is je favoriete stamppot?

Hahaha, de mensen die mij kennen zullen nu ook aan het lachen zijn. Ik eet echt geen stamppot  ik vind het echt heel erg vies. Tja, misschien ben ik met eten niet echt een typische Nederlander.

3Welke Nederlandse feestdag vind jij het leukste?

Ik vind de december maand toch wel het gezelligste met familie en lekker eten, alhoewel Kerst natuurlijk geen nationele Nederlandse feestdag is. Koningsdag is natuurlijk ook één van mijn favorieten lekker feesten en de stad in met vrienden.

4Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

Er zijn zoveel leuke plekjes. Het strand, de duinen. Maar ook in Amsterdam zijn zoveel leuke fijne plekjes, zoals Café de paris, Metropolitan en BarBaarsch, maar het strand blijft mijn favoriet zeker als de zon schijnt en de temperatuur rond de 22 graden ligt.

5Wat is jouw favoriete accent?

Zonder twijfel Brabants! Één van mijn huisgenoten in Amsterdam kwam uit Brabant en soms kon ik het gewoon niet laten om te lachen. Ze appte een keertje terug :”ik fiets nu aan”. Toen ik dit las, dacht ik echt huh? Zet je jouw fiets aan? Je hebt helemaal geen elektrische fiets haha. Wat ze hier dus eigenlijk mee bedoelde is dat ze onderweg was en momenteel aan het fietsen was.

6Welk woord/zin is voor jou typisch Nederlands?

Kan er nog korting van af ?Of natuurlijk het liefste is het gratis?

7 | Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukste?

Iedereen in Nederland geeft elkaar drie kussen op de wang, terwijl overal in de wereld dit er soms maar één of twee zijn. In sommige landen is het zelfs niet gewenst. We moesten toch weer iets anders zijn, wij Nederlanders. Ik vind het dan ook altijd wel grappig om te zien hoe buitenlandse mensen hierdoor in een ongemakkelijke situatie terecht kunnen komen.

8Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Geen twijfel mogelijk, absoluut de HEMA. Deze winkel heeft letterlijk alles, helaas niet kleding zoals de Zara.

9|  Wie vind jij de leukste BN’er? 

Zonder twijfel Dave Roelvink, maar eigenlijk ook zijn broertje Donny. Kan ik ze gewoon niet beiden kiezen?

10|  Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?

Eerlijk gezegd ben ik totaal niet van de Nederlandse muziek. Maar het liedje leef van Dre Hazes vind ik nog wel leuk. Maar voor Nederlandse volksmuziek moet je dus niet bij mij aankloppen.

11|  Haring? Ja of nee?

Nee, gadver alleen al bij de gedachte die glibberige huid met augurk en uitjes en dan hebben we het nog geen eens over de geur, haha.

Misschien ben ik dan geen stereotype Nederlander, maar ik ben toch 100% Nederlands. Wil je deze tag op je eigen blog ook doen, neem hem dan gerust over.

Liefs,

Mendie

 

Lees ook:

NOOIT MEER NUTELLA OF DUO PENOTTI? | DILEMMA TAG

10 DINGEN DIE IK DOE ALS IK EIGENLIJK MOET STUDEREN

 

Comments

comments

Leave a Reply