Lifestyle

Sim only abonnementen zijn simpel?

Al meer dan vijf jaar heb ik nu een abonnement bij T-Mobile, met de reden dat ik het te duur vind om los een smartphone te kopen, maar ook omdat ik met T-Mobile altijd bereik heb in mijn dorp en dus ook op strand. Dit is geen geheel overbodig luxe als ik in de zomer op het strand lig en mijn vrienden jaloers wil maken met zon-, zee- en strand foto’s. Samen met Daphne (een vriendin van mij) heb ik een keer tijdens een les op school onderzocht hoeveel het nu in totaal scheelt om los een smartphone te kopen en een los sim only abonnement hierbij af te sluiten.

Sim only

Je ziet ze overal tegenwoordig. Op billboards, tv en je hoort het zelfs op de radio. Je wordt er letterlijk mee omringd. Ik heb het over de reclame van telecomproviders die maar al te graag willen, dat ik bij hun een nieuw abonnement afsluit. En dan het liefst met het nieuwste toestel erbij.  Ik ben zo’n typische Nederlander die niet snel verandert van provider. Wanneer ik geen problemen ervaar blijf ik gewoon lekker hangen. Maar wat bereik ik hiermee? Letterlijk niks. Ik krijg geen korting over mijn maandelijkse kosten, omdat ik al voor 5 jaar klant ben. Dus waarom zou ik het voor mezelf niet goedkoper maken en overstappen naar een andere provider of voor een sim only abonnement kiezen in plaats van een abonnement inclusief telefoon?

Voordeel

Hoe lekker is het om als vaste kosten aan mijn telefoon maar €10 per maand te hebben. Het geld wat ik uiteindelijk bespaar kan ik weer uitgeven aan andere dingen, zoals nog meer kleding. Want ook ik zeg heel vaak: ‘ik heb niks om aan te doen’. Terwijl eigenlijk mijn hele kast gevuld is met kleding en die genoeg opties biedt, maar het is een typisch meidendingetje.

Nadeel

Nadeel is alleen dat ik wel los een toestel moet kopen en ik geef toe: even een iPhone betalen is natuurlijk wel een hele grote uitgave. De X is gewoon een nieuwe macbook die je aanschaft en kost een rib uit mijn lijf. Waar gaat het eigenlijk heen met deze absurd hoge prijzen? Zo’n drie jaar geleden was een toestel van €500 nog extreem duur, maar nu vinden we dat goedkoop.

Mijn plan

Een sim only abonnement is veel goedkoper en hiermee bespaar ik dus geld. Het kost in het begin dan wel iets meer, maar dat heb ik er wel voor over. De eerste stap heb ik al gezet. Afgelopen maand heb ik los een nieuwe iPhone 8 gekocht. Nu in het nieuwe jaar nog een sim only abonnement afsluiten.

Hebben jullie ook een sim only abonnement?

Liefs, 

Mendie

         Partnership met Simyo 


Lees ook:

”Ik ben een dorps meisje”

”Als we niks hadden gedaan stond ons gebouw in de brand”

Comments

comments

Leave a Reply