Lifestyle, Travel

Ready for departure

Er zijn twee typen koffer inpakkers in mijn ogen. De mensen die al ver van te voren hun koffer aan het inpakken zijn. En de mensen die wachten tot het laatste moment en hals overkop vertrekken met een koffer waar van alles inzit, maar alles behalve de juiste benodigdheden voor de vakantie.

Zelf ben ik denk een combinatie van beiden typen inpakkers, want een deel van mijn koffer is momenteel al ingepakt, maar ik ben er vrij zeker van dat het laatste deel op de avond voor mijn vertrek pas ingepakt gaat worden.

Vakantiestress

De laatste paar weken heb ik nergens anders aan kunnen denken, dan tentamens en portfolio deadlines. Hierdoor heb ik weinig voorbereidingen kunnen treffen voor mijn vakantie, maar gelukkig is er in een week tijd veel te doen. Zo heb ik veel mini toiletartikelen gekocht. Want zeg nu eerlijk een hele tube tandpasta gebruik je nooit tijdens een vakantie een mini is dus net zo handig en scheelt gewicht ook. Hetzelfde geld voor douchegel, haarlak en mondwater.

Koffer

De koffer die ik meeneem  is de SuitSuit Fifties Paisley Purple 74 cm. Een mega grote koffer, waar al mijn spullen in ieder geval inpassen. Ik vind het heel fijn dat de koffer een duidelijke verdeling heeft en dat er een afsluitvak is aan de linkerkant waar nog twee geritste vakjes inzitten, waar ik altijd mijn bikini’s en riempjes/ hairtools in bewaar, zodat ik deze niet kwijtraak.

vakantie

Ik heb de koffer gekocht bij Otto.nl . De koffer had ik binnen drie dagen al thuis binnen. Dus mocht je nog snel een koffer nodig hebben, dan beveel ik Otto zeker aan! Klik hier om naar de koffers van Otto te gaan.

Checklist

De checklist die ik gebruik om mijn koffer in te pakken is van YourLitteBlackBook. Een bezoekje aan deze website zal je niet teleurstellen het staat bomvol met allerlei tips, hotspots etc. van verschillende bestemmingen over de gehele wereld

packlist

Natuurlijk neem ik niet letterlijk mee wat er op deze packlist staat, maar het geeft mij een goede richtlijn. En het gevoel dat ik op deze manier geen belangrijke dingen vergeet, zoals mijn identiteitskaart en reispapieren bijvoorbeeld.

How to pack

Op het internet vind je verschillende tips & tricks die je kan gebruiken om je koffer zo effectief mogelijk in te pakken. Ik vouw niet al mijn kleding in elkaar maar leg het gewoon stapeltje per stapeltje in mijn koffer.

Wat ik wel doe is een trucje met een rietje, zodat mijn sieraden in mijn koffer niet in de knoop raken. Je hebt hier alleen een schaar en een rietje voor nodig. Het rietje maak je open door hem open te knippen. Je haalt vervolgen je kettinkje er doorheen en op deze manier gaan ze niet in de knoop.

trucje

Ready for departure

Okay, everything is set en we zijn klaar om naar schiphol te vertrekken. Superleuk hoor dat we ’s ochtends vliegen, maar op dit moment denk ik echt dat het een hel gaat worden. Het is kwart over 1 en de wekker gaat. Het is tijd om ons klaar te maken en om naar Schiphol toe te gaan. Ik heb denk ik een uurtje geslapen. Ik zat alleen maar te bedenken of ik alles wel had ingepakt. Rond kwart voor twee stappen we in de auto in. Wat is het vroeg en wat zijn er weinig mensen op schiphol. Het enige waar ik in de lange rij voor het inchecken aan kan denken, is dat ik zodra we achter de douane zijn, koffie nodig heb. Gelukkig duurt het niet al te lang en kan ik snel mijn koffie bestellen bij de Starbucks. Waar ze ofcourse mijn naam altijd verkeerd schrijven. Het duurt nog ruim twee uur voordat we de lucht ingaan. Maar over een paar uurtjes zit ik in de Griekse zon en begint mijn welverdiende vakantie in Zakynthos ook al zeg ik het zelf.

Waar ga jij naartoe op vakantie deze zomer?

Liefs, 

Mendie


Lees ook:

6x de leukste badpakken en bikini’s voor deze zomer

wat kan je doen als je in Malaga bent

Hotspots in Malaga 

Comments

comments