Lifestyle

Nieuwjaarsavond situaties die herkenbaar zijn voor jou

Elk jaar heb zijn er weer de standaard rituelen tijdens de feestdagen. Daarom besloot ik om vijf situaties te delen die voor mij heel erg herkenbaar zijn en waarschijnlijk ook voor jullie.

1. Kussen

In het volgende herkent iedereen zichzelf wel. De avond begint met vrienden wat drankjes en gezellige muziek, totdat het bijna 00:00 uur is. Het aftellen is begonnen en om 00:00 uur schreeuwt iedereen ”GELUKKIG NIEUWJAAR”. Natuurlijk zoent een van mijn beste vriendinnen haar vriend en sta ik ondertussen awkward tussen al de stelletjes in te wachten, tot ik ze een gelukkig nieuwjaar kan wensen. Maar ik wens natuurlijk niet alleen mijn vrienden een gelukkig nieuwjaar, maar ook de mensen die ik onderweg tegenkom en waar ik niet altijd even enthousiast van wordt, maar wat ik maar wel doe om een ongemakkelijke situatie te voorkomen. Bijvoorbeeld die oude buurman aan de overkant die eindelijk zijn kans grijpt voor  een dikke smakkerd. Of die jongen die al een tijdje probeert om af te spreken, maar die met een smoes is afgewezen.

2. Goede voornemens

De cliché voornemens die ik iedereen om me heen hoor zeggen, zoals: meer sporten, stoppen met roken of minder drinken. Het zijn voornemens die meestal even worden volgehouden en die na een paar maanden al verdwenen zijn. Met nieuwjaarsavond jezelf nog vol proppen met oliebollen en allemaal snacks met champagne om op 1 januari verder te leven op wortels. Mijn voornemen is toch wel om meer te gaan reizen.

3. ”Ik word miljonair op nieuwjaarsavond”

Als dit toch op een dag mag gebeuren, dan prijs ik mezelf nog gelukkiger. Het kopen van een staatslot of een december kraslot, allemaal gedachtes die regelmatig in de maand december door mijn hoofd gaan. In gedachte zit ik al in één van die 250 mini’s, die je kan winnen bij de staatsloterij. Helaas word ik dan toch weer elke nieuwjaarsavond wakker geschud als ik erachter kom dat ik weer niks heb gewonnen.

4. Instagram ready

Tijdens het aftellen kan ik het natuurlijk niet laten om iets op Instagram te plaatsen, maar ook gedurende de avond ben ik weer eens te veel bezig om de leukste boomerang of short video te maken om deze te plaatsen in mijn story. Natuurlijk mag een foto met vuurwerk sterretjes ook niet ontbreken om nog eens duidelijk aan te duiden dat het oudejaarsavond is.

5. De kater

De dag erna wordt ik wakker en denk ik waarom heb ik zoveel gedronken.  En dan ook waarom heb ik zoveel door elkaar gedronken. De avond begon braaf met een witte wijn, maar dat glas wijn werd al snel een wodka spa rood en een glas champagne met nog een shotje erbij. Ik wordt ergens laat in de ochtend wakker en sta rond 14:00 uur op het strand om gekke Nederlanders het water in te zien rennen, waarna ze nog sneller terug rennen om zich weer warm aan te kleden. Wil je snel van je kater afkomen dan klik dan hier voor een paar handige tips.

Herken jij je ook in het bovenstaande?

Liefs, 

Mendie 


Lees ook:

TAG: JUST DUTCH | BEN IK EEN ECHTE NEDERLANDER?
ANNA NOOSHIN ONTMOETEN EN FOTO’S MAKEN |MIJN WEEK IN FOTO’S #5

Comments

comments

Leave a Reply