Stories

Interview met de HvA en foto’s maken | Mijn week in foto’s #4

Afgelopen maandag begon het laatste blok voor dit schooljaar. De kick-off vond plaats in het Tuschinski theater in Amsterdam. De auteur Mano Bouzamour gaf hier een gastcollege, hij schreef het boek ”De belofte aan Pisa”, wat inmiddels een bestseller is en waarvan de 20e druk binnenkort uitkomt.  Dit gastcollege was de aftrap voor het vak de wereld van morgen.

Na het gastcollege hadden Candice, Noor en ik afgesproken om foto’s te gaan maken in Amsterdam. Dankzij Daphne is deze onderstaande foto gemaakt, die ik echt superleuk vindt. Daphne besloot om ook mee te gaan, aangezien het gastcollege om 12 uur was afgelopen. Het leek er even op dat het bleef regenen, maar nadat we een koffie hadden gedronken in een tentje in de negen straatjes begon het zonnetje te schijnen en hebben we onwijs veel leuke foto’s gemaakt. De foto’s zijn terug te vinden op mijn Instagram account.

FullSizeRender 6

De kermis is in Amsterdam niet te vermijden en ook hier moesten we even over lopen, voordat we naar huis toe zouden gaan. Ik verbaas me nog steeds over het feit hoe het mogelijk is dat er binnen twee weken tijd twee incidenten kunnen plaatsvinden bij één attractie. En hoe het vervolgens dan zo kan zijn dat de attractie gewoon weer opnieuw goedgekeurd wordt en mag draaien. Mij zal je in ieder geval nooit van mijn leven in een katapult attractie zien zitten.
FullSizeRender 16

Op vrijdag had ik om 10 uur ‘s ochtends een interview met Roos van de HvA die een onderzoek doet voor de UvA naar de stapelaars. Stapelaars zijn studenten die via het vmbo, mbo zijn doorgestroomd naar het hbo. Zij vroeg mij verschillende vragen over mijn ervaring op het hbo en of het mij moeilijk of makkelijk afging. Ik heb vele vragen kunnen beantwoorden en heb haar verbeterpunten kunnen aandragen die het voor mbo’ers makkelijker zou kunnen maken. Nadat ik het interview had gehad, had ik nog ruim 3 uur vrije tijd over, voordat ik mijn eerste les zou hebben die dag. En wat ga je dan doen? De stad in, want drie uur op school zitten niks doen is ook maar saai. Ik besloot via de negen straatjes naar de kalverstraat te lopen. Hier ben ik een beetje gaan winkelen. Nadat ik de kalverstraat ook was doorgelopen had ik nog ruim 2 uur over.  Ik wist niet meer goed wat ik nog 2 uur lang moest gaan doen en besloot maar te gaan rondlopen in de omgeving van de negen straatjes, om zo misschien wel nieuwe tentjes en winkels te ontdekken die ik nog niet eerder had gezien.

FullSizeRender 15

Zo kwam ik bij ”the cold pressed juicery” een superleuk tentje op de hoek van de Willemsparkweg in Amsterdam. Het is een juice bar die 100% organische dranken maakt die 100% bestaan uit groente en fruit zonder toevoegingen van suikers etc. Naast de juices hebben ze ook gezonde snacks, zoals protein bars en rauwe chocola. Ik wilde een fris sapje en koos voor een sapje, bestaande uit: appel, limoen en munt en dit sapje ga ik zeker nog een keer halen!

FullSizeRender 3

Op zondag was het tijd mijn artikel te maken voor Tastea. Ik heb van Tastea al een paar keer iets thuis gestuurd gekregen en nu ook hun nieuwe ice tea smaken. Hier hoorde natuurlijk wel een zomerse foto bij, gelukkig scheen de zon eventjes en kon ik snel de foto maken die ik wilde maken voorbij dit artikel. Heb je het artikel nog niet gelezen? Klik dan hier.

Speciaal voor jou is er een kortingscode die je kan gebruiken om 10% korting te krijgen op de producten van Tastea. Gebruik de kortingscode: MENDIEWIJKER10. De kortingscode is niet te gebruiken voor packages.

Wat heb jij afgelopen week gedaan?

Liefs,

Mendie

Comments

comments

Leave a Reply