Lifestyle

Instagram feed

Instagram wordt dagelijks door 300 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. En per dag worden er meer dan 95 miljoen nieuwe foto’s of filmpjes geplaatst. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw Instagram account opvalt tussen al deze miljoenen gebruikers? Ik kan je helaas niet vertellen hoe je duizenden volgers gaat krijgen, want deze heb ik zelf ook niet. Helaas, maar wat er nog niet is kan altijd nog komen. In deze blog geef ik een paar tips, die ik zelf ook gebruik voor mijn instagram feed.

Gebruik een thema 

Zorg ervoor dat je voor één thema gaat in je Instagram feed. Dit kan je bereiken door één filter te gebruiken over je foto’s heen. Hierdoor creëer je rust in je feed en is het veel prettiger om naar te kijken. Nu moet ik eerlijk bekennen, soms gaat dit bij mij ook niet helemaal goed. Dan wil ik de foto zo graag plaatsen, maar past het eigenlijk niet in mijn feed.

Schermafbeelding 2017-02-12 om 15.17.57

Vermijd een selfie overload

Wissel de foto’s die je maakt af met quote’s/ cultuur/ kunst wat jou dan ook inspireert. Of laat je fotograferen, dit zorgt weer dat de foto vanuit een ander perspectief wordt genomen.

Schermafbeelding 2017-02-12 om 14.51.09

 

Kijk eens naar de grond

Let maar eens op wanneer je in de stad loopt of ergens anders. Sommige vloeren zijn heel kleurrijk en een waar kunstwerk. Dit maakt een saaie foto van jouw schoenen ineens niet meer zo saai.

 

Schermafbeelding 2017-02-12 om 14.19.09

 

Geef je locatie weer

Zo kunnen mensen jouw foto vinden, wanneer ze op de locatie zoeken en geef jij hun meteen een beeld van hoe het er daar uitziet. Dit is ook gelijk een trucje om meer volgers te krijgen.

Schermafbeelding 2017-02-12 om 15.19.18

 

Persoonlijk mijn mening over Instagram

Ik vind het vooral leuk om bij Instagram pagina’s de persoonlijkheid van iemand te kunnen zien. Wanneer er een duidelijk thema naar voren komt op een feed vind ik dit persoonlijk mooier. Eigenlijk is het een soort mini dagboekje, waarin je mensen een kijkje geeft in wat jij leuk vind en niet. Al hoewel het meestal allemaal mooier lijkt dan het is. Want zeg nou eerlijk zou jij een foto van jezelf plaatsen wanneer je huilt, je haar net niet mooi genoeg zit of je ogen dichtzijn? Ik heb dat eerlijk gezegd weinig mensen zien doen, maar waarom zou je het niet doen, waarom zou je imperfecties niet delen?  Want dat is toch ook wie wij zijn, we zijn toch niet altijd op ons best. Hebben soms ook wel eens wallen onder onze ogen, maar willen dit dus niet laten zien? Ik merk aan mijzelf ook dat ik sommige foto’s bewust niet deel, maar als ik er nu over nadenk vind ik het eigenlijk wel raar. Door de social media druk in deze tijd kies ik er dus bewust voor om sommige foto’s niet te plaatsen, omdat ze of niet in mijn feed passen, of omdat ik de foto niet waardig genoeg vind voor op Instagram. Eigenlijk best wel gek he.

Wat is jouw mening over Instagram? 

Liefs,

Mendie

 

 

Comments

comments

3 Comments

 1. Chelsey

  February 14, 2017 at 7:11 pm

  Ik probeer ook altijd een ‘feed’ aan te houden en was eerst altijd teleurgesteld wanneer een foto die ik mooi vond, niet in mijn feed paste. Maar dat vind ik eigenlijk een beetje onzin. Nu plaatst ik gewoon wat ik leuk vind en probeer mij niet te veel druk te maken om mijn feed 🙂

  1. mendiewijker

   April 1, 2017 at 12:04 pm

   Ja gelijk heb je ! Als jij het wilt delen moet je dit gewoon doen!

Leave a Reply