Lifestyle

Foto op aluminium

Een paar weken geleden ontving ik een mail van fotoaluminium.nl , een dochterbedrijf van fotocadeau.nl. Met de vraag of ik een 40x40cm foto op aluminium, ook wel dibond genoemd, wilde ontvangen met een foto naar keuze. Een cadeau ontvangen is natuurlijk altijd leuk, maar ik was zeer benieuwd hoe een foto op aluminium eruit zou zien.

Het bestelproces is heel eenvoudig. Je hebt de keuze om een foto te uploaden die op je laptop, tablet, telefoon, Facebook of Instagram staat. Wanneer je de foto hebt geselecteerd die je op aluminium bedrukt wilt hebben kan je naar de volgende stap, namelijk:

 • Het formaat kiezen.
 • Een staand of liggende foto.
 • Aangeven of je de foto binnen of buiten gaat ophangen.
 • Het soort aluminium: wit (de foto heeft geen aluminiumstructuur) of geborsteld (de foto krijg een aluminium-structuur)

Na deze opties kan je ervoor kiezen om een ophangsysteem erbij te bestellen, zodat je er zeker van bent dat de foto straks goed hangt. Verder kan je ook nog bepaalde effecten toepassen op de foto, hier zitten wel extra kosten aan verbonden. Zo kan je een collage maken, een kleuraccent toepassen op de foto of er een pop-art foto van maken.

Nu je al je voorkeuren hebt doorgegeven is het een kwestie van je bezorgadres invullen en je betaling afronden. De levering duurt ongeveer 3- 5 werkdagen, afhankelijk van de grootte en soort gekozen aluminium. Nadat je bestelling voltooid is ontvang je een e-mail ter bevestiging. De status van je bestelling kan je heel makkelijk terug vinden door in te loggen op je account. Zo kan je precies de status van je bestelling zien. Super handig, wanneer je niet altijd thuis bent.

Mijn mening

Het bestelproces is eenvoudig en duidelijk. Er ontstaan tijdens het bestellen geen onduidelijkheden. Alle keuzes staan uitgelegd, zodat er geen onduidelijkheden kunnen ontstaan. De foto wordt geleverd met bubbel plastic en karton eromheen, zodat de foto stevig verpakt is en niet beschadigd kan worden tijdens het transport. Mocht er toch iets gebeurd zijn tijdens het transport, waardoor de foto beschadigd is kan je dit binnen vier werkdagen melden samen met fotoopalumnium.nl wordt er dan gekeken naar een oplossing.

De foto zelf heeft een goede kwaliteit en de kleuren komen mooi uit op het aluminium. Dit komt, omdat ik heb gekozen voor wit aluminium. De foto heeft dan ook geen structuur maar een gladde ondergrond. Ik moet nog eventjes bedenken waar ik mijn foto ga ophangen, maar ik ben er in ieder geval superblij mee!

Dankjewel fotoopaluminium.nl voor deze foto.

Wil jij ook een foto op aluminium klik dan hier om er een te bestellen. 

Liefs,

 

Mendie

Comments

comments

2 Comments

  1. mendiewijker

   February 21, 2017 at 12:42 pm

   Dankjewel! Ben er ook echt blij mee 🙂

Leave a Reply