Stories

Fashion & Management | Studeren op het AMFI

Wist je dat je jezelf voor 1 mei moet inschrijven voor een hbo opleiding  en voor  31 augustus moet herinschrijven voor je hbo opleiding? Maar weet jij al wat je volgend jaar wilt studeren? Je kan natuurlijk drie keer naar een opendag of avond gaan, maar je komt het meeste over een opleiding te weten door een verhaal van een student die de opleiding volgt. Op mijn blog hebben jullie al veel over de opleiding communicatie kunnen lezen. Sylvana is een nichtje van mij die tweedejaars student is op het Amsterdam Fashion Institute. Ik vroeg haar of zij iets wilde schrijven over de opleiding die zij volgt.

Hi!

Ik ben Sylvana,19 jaar oud en 2e jaars student op het Amsterdam Fashion Institute. In dit artikel kunnen jullie mijn ervaringen lezen en zal ik jullie vertellen wat het studeren op het AMFI precies inhoud.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat je op het AMFI 3 richtingen kan studeren; Fashion & design, fashion & branding en fashion & management. Zelf volg ik de richting fashion & management.  Alle drie de richtingen leiden je op tot een andere baan in de mode branche. Ook kan je kiezen tussen de Nederlands en de internationale course. Vanaf het 2e jaar volgt iedereen de studie in het Engels.

Het eerste halfjaar heb je 3 projecten die alle 3 de richtingen aan bod laten komen. Hierna ga je je specialiseren in jou gekozen richting. Het eerste halfjaar is als ik eerlijk ben voor mij tot nu toe het zwaarst geweest. Niet alle projecten zullen aansluiten bij jou interesses en soms is dat best wel even doorbijten. De projecten zijn vooral praktijk gericht en je levert dus altijd een eindproduct in waar veel tijd,  creativiteit, maar vooral veel persoonlijkheid in zit. De horror verhalen over leraren die je de met de grond gelijk maken zijn natuurlijk overdreven, maar dit neemt niet weg dat de leraren op het AMFI je eerlijk en hard beoordelen, wat je uiteindelijk alleen maar verder helpt!

Nu over mijn richting: Fashion & management. De naam kan misschien wat misleidend zijn, veel mensen denken namelijk dat je hier gaat leren hoe je een modebedrijf gaat leiden. Dit is wel en niet waar. Je krijgt namelijk veel vakken waarin je jezelf goed leert kennen en jou manier van werken. Je leert hoe jij je eigenschappen kan gebruiken binnen een bedrijf. De rest van de opleiding is voornamelijk gericht op de productiekant van mode, denk hierbij aan technisch tekenen,  stoffen onderzoeken en leren om zo efficiënt mogelijk te produceren, maar ook kan je denken aan marketing en concept ontwikkeling. Uiteindelijk bepalen de laatste 2 jaar waarin jij je gaat specialiseren.

De laatste 2 jaar van de opleiding noemen we het flexible program. Je krijgt hier de mogelijkheid om je studie in te delen zoals jij wilt. Zo ga ik zelf een halfjaar online marketing studeren op het HVA en zullen andere juist een halfjaar naar het buitenland gaan om daar ervaring op te doen. Alles is mogelijk zolang het maar mode gerelateerd is.

Wat vooral belangrijk is om te weten is dat je veel in groepen zult samen gaan werken en je onder hoge druk moet kunnen presteren. Het is belangrijk dat je naast je studie ook bezig bent met mode. Ervaring is super belangrijk binnen de mode branche en je kan daarom niet vroeg genoeg beginnen. Ook is het belangrijk dat je je op cultureel gebied ontwikkeld,  je zult daarom naast je studie ook veel musea bezoeken en city trips maken naar belangrijke mode steden. Dit doe je niet alleen met school maar ook op eigen kracht.

Laat je niet misleiden door alle verhalen over mode studies. Het is zwaar maar als je passie bij mode ligt is dat helemaal niet erg. Ik heb genoeg vrije tijd naast school en het is allemaal prima in te plannen.

AMFI is een school vol creatieve en spontane mensen die allemaal hun passie voor mode ergens anders in kwijt kunnen. ik geniet volop van mijn opleiding en ik raad iedereen met een passie voor mode aan om een kijkje te nemen op het AMFI. Nog meer vragen? Je kan me altijd contacten!

Liefs,

Sylvana

Schermafbeelding 2017-04-17 om 09.52.05

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de opleiding Fashion & management op het AMFI? Klik dan hier voor meer informatie. Er is nog een open avond op donderdag 20 april.

Lijkt jou de studie Fashion & management leuk? 

Liefs,

Mendie

Comments

comments

2 Comments

 1. Life as Chelsey

  April 17, 2017 at 12:58 pm

  Leuk om te lezen! Een vriend van mij studeert ook op het AMFI en die is echt heel goed op weg. Ondanks de strenge docenten hoor ik altijd positieve verhalen van hem

  1. mendiewijker

   April 20, 2017 at 8:10 am

   Oh wat leuk! Ik denk ook wel dat de aanpak een effectief effect kan hebben.

Leave a Reply