Lifestyle, trends

Bullet Journal de nieuwe trend

YouTube is hét kanaal om helemaal verdwaald in te raken tussen alle soorten video’s. Een paar weken geleden kwam ik terecht op een video met de titel ”My Bullet Journal Flip Through 2017”. Het plaatje van de video liet mij een super mooie agenda zien. Ik vroeg mij af of dit een agenda was die je kon bestellen, maar al snel kwam ik erachter dat deze zelf gemaakt was. Zo raakte ik verstrikt in meer dan honderden video’s van bullet journals van mensen over de hele wereld en niet alleen YouTube liet mij verdwalen. Ook pinterest in de vele duizenden foto’s van verschillende opmaak mogelijkheden. Die mij gelijk enthousiast maakte om zelf ook een bullet journal te maken.

Wat is een Bullet Journal?

Een bullet journal stel je zelf samen.  Je bepaalt dus zelf wat de inhoud is van je journal. Bijvoorbeeld jouw afspraken, taken, planningen, to-do lijstjes etc. Misschien een tikkeltje ouderwets, omdat je dit tegenwoordig allemaal met verschillende apps kunt bijhouden, maar ik vind het toch altijd fijner om iets op te schrijven en dingen te kunnen doorstrepen.

Fact: een bullet journal wordt ook wel het analoge systeem van het digitale tijdperk genoemd en is bedacht door de productdesigner Ryder Caroll.

Wat ik het leukste vind aan het maken van zo’n bullet journal is dat je van een blanco leeg vel zelf iets super leuks kan maken met de indeling die voor jou werkt. Zo vind ik het heel fijn om veel schrijfruimte te hebben in een agenda.

Wat zet je erin?

Naast een wekelijkse agenda indeling kun je dus nog veel meer bijhouden in je bullet journal, zoals:

  • Maandelijkse doelen
  • Jaarlijkse doelen
  • Een wishlist
  • Een Bucket List
  • Een planner met afspraken
  • To-do lijstjes
  • Een boekenlijst met titels die je wilt lezen
  • Een checklist
  • Tv-series die je nog wilt bekijken
  • Mood tracker

 january bullet journal

En zo kan je eindeloos doorgaan. Ikzelf lees eigenlijk alleen op vakantie boeken, dus een boekenpagina is voor mij niet zo van toepassing.

Wat heb je nodig?

Om je eigen bullet journal te maken hoef je niet per se naar een boekhandel toe te rennen, maar met een blanco notitieboekje, fineliners en pastelmarkers kom je al heel ver! Maar wil je het professioneel aanpakken? Dan hoef je alleen maar te googlen op ” Bullet journal needs” en je krijgt heel veel verschillende producten die je kunt gebruiken om je bullet journal er nog mooier uit te laten zien, maar vergeet niet dat de Action ook een heel goede optie is.

Voor meer inspiratie kan je naar mijn pinterest bord toe, waar ik voor jou alle leuke bullet journal voorbeelden heb verzameld.

Zou jij zelf een Bullet journal maken of koop je liever een agenda? 

Liefs,

Mendie


Lees ook:

Stage bij Metro 

Earparty inspiration trend 

Comments

comments

Leave a Reply